Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της «Νέας Σποράς»


Η «Νέα Σπορά» θέλει να ευχαριστήσει όλους εκείνους τους αναγνώστες που μας απευθύνονται, που επικοινωνούν ηλεκτρονικά μαζί μας και μας ζητούν μια πιο συχνή αρθρογραφία. Από την πλευρά μας θέλουμε να υπενθυμίσουμε και να διευκρινίσουμε ότι η «Νέα Σπορά» είναι ένας χώρος υπεύθυνης πολιτικής γνώμης και μόνο, που υπερασπίζεται τον Μαρξισμό - Λενινισμό και τα ιστορικά καθήκοντα που πρέπει να πραγματοποιήσει για λογαριασμό της εργατικής τάξης το ΚΚΕ. Ο στόχος της «Νέας Σποράς» δεν είναι ούτε η δημοσιότητα ούτε το «κυνήγι» της καθημερινής επικαιρότητας.  Επιλέγει, πάντα κατά την κρίση της, τις αναγκαίες στιγμές που πρέπει να παρέμβει στο δημόσιο πολιτικό λόγο. Κι αυτό το καθήκον το πραγματοποιεί με ένα και μοναδικό κριτήριο. Πως το ΚΚΕ θα ανταποκριθεί στα επαναστατικά του καθήκοντα. Από εδώ προκύπτει και η κριτική στάση απέναντι στην ηγεσία του ΚΚΕ.

Η «Νέα Σπορά» δίνει σήμερα στη δημοσιότητα ένα σχετικό άρθρο για τη διέξοδο από την οικονομική κρίση και τη χρεοκοπία σε δύο συνέχειες. Ελπίζουμε οι αναγνώστες μας να μας στείλουν τις κριτικές τους παρατηρήσεις και, πιθανόν, τις διαφωνίες τους.

Μία από τις παρατηρήσεις που μας αποστέλλουν οι αναγνώστες μας είναι για το μακροσκελές των άρθρων μας. Για αυτήν την παρατήρηση, από την πλευρά μας, έχουμε να πούμε ότι η αρθρογραφία μας είναι κυρίως ανάλυση και υπακούει στους κανόνες κάλυψης ενός θέματος. Έχουμε τη γνώμη ότι η κατάτμηση ενός θέματος για να εξασφαλίσει «εύκολη» αναγνωσιμότητα δεν βοηθάει την κατανόηση του θέματος στην ενότητά του. Φυσικά, πάντα στην κάλυψη μιας θεματολογίας υπάρχει μια κατάτμηση στις βασικές της πλευρές. Εμείς ακολουθούμε αυτόν τον κανόνα, πιστεύοντας πάντα στη συνειδητή αναγνωσιμότητα. Σε κάθε περίπτωση ζητάμε συγγνώμη για την «κούραση» που προκαλούμε και ελπίζουμε να μην είναι τόσο… κουραστική. Δεσμευόμαστε ότι θα υπάρξει στη συνέχεια και νέα αρθρογραφία.